Duurzaam ondernemen

“Natuurpoort de Peel” gaat duurzaam ondernemen. Naast het nodige onderhoud zijn er tijdens de sluiting van de horeca verschillende maatregelen genomen richting het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De afgelopen weken is er gewerkt aan het waarmaken van het plan dat er al lang ligt: het behalen van het Green Key certificaat. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Voor het behalen van het keurmerk gaat Natuurpoort de Peel een stap verder dan de normale wet- en regelgeving zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.
 

Tijdens de noodgedwongen periode dat er geen gasten ontvangen konden worden, is hard gewerkt om voor de opening van 1 juni de eerste stappen gezet te hebben richting het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gepland stond om het in november 2020 af te ronden, maar dat is nu versneld gerealiseerd, want de keuring staat op 7 juli 2020 gepland.
 

Door de jaren heen is er bij grote investeringen en verbouwingen altijd met een oogmerk naar duurzaam ondernemen gekeken naar de mogelijkheden. Tijdens de sluiting kwam duurzaam schoonmaken, scheiden van afval en het productaanbod aan bod. De nieuwe kaart bevat meer streekproducten uit de regio en van onder andere de “Coöperatie het Leegveld”. Zo wordt er van de melk van de buren verschillende zuivelproducten gemaakt, bestaat er leegvelder honing en wordt er vlees aangeboden van de varkens- en rundveehouderijen uit de straat. Op deze manier krijgen producenten en boeren eerlijke prijzen voor hun producten en worden de distributielijnen kort gehouden.
 

Ook op maatschappelijk gebied wordt er aandacht besteed. Door open te staan voor nieuwe initiatieven komen er mooie samenwerkingen tot stand met verschillende organisaties. Natuurpoort de Peel draagt bij aan de omgeving door regelmatig de wandelpaden te onderhouden. De wandelpaden zijn extra breed gemaakt zodat er voorlopig voldoende ruimte is om afstand te houden. Wat juist nu zo belangrijk is. Daarom worden er ook vanaf juni maandelijks gratis wandelingen georganiseerd om gezondheid en beweging onder de aandacht te brengen. Voorlopig zal dit op eigen initiatief in kleine groepen op gepaste afstand gebeuren. Zodra de nationale organisatie gezond natuurwandelen weer van start gaat, hopen ze deze wandelingen ook snel in de Peel te mogen organiseren.
 

Vele voorbereidingen zijn getroffen, maar het echte werk begint zodra de gasten weer welkom zijn. Het personeel speelt een grote rol. Ook het team kan tijdens het uitoefenen van hun werk een steentje bijdragen en nieuwe manieren vinden om op een verantwoorde manier te werken. “Wij kijken ernaar uit om weer gasten te mogen ontvangen. Voorlopig op een verantwoorde afstand en een blijvende duurzame werkwijze. Samen maken we een verschil.”

Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram

Vind de MVO-verklaring hier

Website door TARGET visuele communicatie