Green Key Goud behaald!

Natuurpoort de Peel behaalt gouden Green Key certificaat 


Green 
Key is hét duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Voor het behalen van het keurmerk dient een onderneming te voldoen aan 27 verplichte en een aantal optionele normen. De hoeveelheid behaalde optionele normen bepaalt de kwalificatie van het certificaat: brons, zilver of goud. We gingen aanvankelijk voor zilver, nu blijkt dat we met het behalen van 35 normen de benodigde 30 ruim hebben overtroffen. Hiermee hebben we het welverdiende gouden Green Key certificaat in de wacht gesleept. 
 

De keuring vond plaats op dinsdag 7 juli en werd uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Vooraf zijn alle aangeleverde documenten gecontroleerd, op onze locatie werden de overige normen visueel gekeurd. De keurmeester was duidelijk onder de indruk van ons zelfontwikkelde systeem met een digitaal logboek voor het duurzaam beheer en onderhoud voor elektrische apparaten. Het werd direct gedeeld als "Best Practice". Geen van de andere keurmeesters had eerder een vergelijkbaar systeem gezien.  

Dat de keuring achter de rug is, betekent echter niet dat het hiermee is afgerond. Duurzaam ondernemen is een continu proces. Vooruitkijken en hierop anticiperen is een voorwaarde van succes. Door middel van een actielijst wordt er achter de schermen blijvend gewerkt aan verbeteringen rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). 

Waar we trots op zijn? Er werd onbewust al veel gedaan rondom MVO, des te groter de bevestiging dat dit keurmerk past bij onze locatie gelegen aan de rand van de Peel. Op 1 augustus a.s. bestaan we 8 jaar. Het behalen van het Green Key certificaat is een mooie beloning voor alle inspanningen van de afgelopen jaren en zal ook als richtlijn dienen voor de jaren die volgen. 

Natuurpoort de Peel is een dochteronderneming van Baroef BV, waaronder meerdere horecazaken in Deurne vallen. Het is niet uitgesloten dat er meerdere locaties zullen volgen. Baroef hoopt hiermee andere bedrijven, waaronder partners en collega's, te motiveren ook duurzamer te gaan ondernemen. Op woensdag 5 augustus zal wethouder Marnix Schlösser aanwezig zijn bij het officiële moment waarbij het Green Key muurschild bevestigd zal worden.  


Website door TARGET visuele communicatie