Offerte aanvragen
Genieten in de Peel.

Workshop fermentatie

14-10-2023

Unieke workshop met Christian Weij

Ontdek de boeiende wereld van fermentatie tijdens de unieke workshop met Christian Weij, een expert in het ambacht van fermenteren.
Tijdens deze leerzame ervaring neemt Christian je mee op een reis door de geschiedenis van fermentatie, waarbij je de basisprincipes leert en handige tips en trucs ontvangt die je meteen thuis kunt toepassen. Fermentatie, een eeuwenoude conserveringsmethode, heeft de laatste jaren een ware heropleving gekend, mede dankzij de populariteit van Christian Weij's boek "Verrot Lekker". Naast het verlengen van de houdbaarheid van voedsel, ondergaat het fermentatieproces een volledige transformatie van geur, smaak, textuur en soms zelfs kleur. Bovendien biedt het aanzienlijke voordelen voor je darmgezondheid en versterkt het je immuunsysteem.

Tijdens deze inspirerende middag ga je aan de slag met het fermenteren van diverse ingrediënten, zoals groenten, fruit en zuivel. Christian leert je hoe je een "starter" kunt maken, waarmee je thuis talloze flessen gezonde frisdranken kunt bereiden. Daarnaast krijg je de gelegenheid om uitgebreid te proeven en te ontdekken hoe fermentatie de smaken van voedsel kan transformeren. Voor de zuivelcomponent van de workshop kun je ter plekke kiezen uit dierlijke of plantaardige zuivel, waardoor deze workshop ook geschikt is voor veganisten. Na een leerzame en smaakvolle middag ga je naar huis met: - Een pot heerlijke zuurkool of kimchi. - Een pot met ingemaakte groenten. - Zelfgemaakte fruitazijn. - Crème fraîche (veganistische versie beschikbaar). - Een frisdrankstarter om thuis gezonde drankjes te bereiden.

Datum: zaterdag 14 oktober 2023
Locatie: Bij de Kruidenhut en het voedselbos van Natuurpoort de Peel Leegveld 8a, 5753 SG Deurne
Ontvangst: vanaf 13:00 uur
Start: 13:30 uur
Afsluiting: 17:00 uur
Kosten: 95,- p.p. incl. 4 beugelpotten van 1 liter en alle benodigde ingrediënten
Let op: Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.slowlifestyle.nl

Ga terug naar het overzicht